Friday, September 21, 2012

Calatorie misionara in Serbia, 14-17 Septembrie 2012


In urma hotararii de a sprijini in rugaciune lucrarea misionara din Serbia si din Armenia, si de a ne implica in misiunea din Serbia, vineri dimineata, 14 septembrie 2012, o echipa formata din 7 pastori si 5 tineri, au plecat spre Serbia. Motivul principal al acestei calatorii misionare a fost participarea la o conferinta pentru pastori, organizata intre bisericile reprezentate de fratii pastori romani si pastori sarbi din Uniunea de Sud. Conferinta a avut loc la Camp Timok, tabara ce apartine bisericii din Zajecar, la aproximativ 20 km de oras. Ne-am bucurat impreuna cu gazdele noastre, fr. Branko si familia lui, dar si impreuna cu ceilalti frati pastori care au participat la conferinta. 
Duminica, ne-am impartit in 3 echipe si am vizitat Bisericile Baptiste din Bor (atat de sarbi, cat si de rromi), Negotin, Kladova si Zajecar. 
Va indemnam sa continuati sa va rugati pentru aceasta tara unde impotrivirea bisericii ortodoxe este foarte mare. Bisericile sunt foarte mici, si multe dintre ele nu au o cladire unde sa se poata aduna.
Ne-am intors mai incurajati atunci cand am vazut bucuria cu care se inchina acesti oameni, chiar daca sunt doar 5 sau 6, si ne-am dat seama cat de binecuvantati suntem sa avem o cladire si instrumente cu care sa ne inchinam, si faptul ca putem face lucrul acesta liberi. Chiar daca si noi suntem putin in biserici cateodata si parca ne simtim descurajati, acum putem sa vedem lucrurile dintr-o alta perspectiva si ii putem multumi lui Dumnezeu pentru felul maret in care a binecuvantat bisericile din Romania.
Ne rugam Domnului ca in urma acestei calatorii sa ne dea intelepciune si viziune despre cum putem sa incurajam si sa ajutam Biserica din Serbia.

Camp Timok 


fr. Tudor si fr. Brankofr. Dragan - Leskovac
fr. Andi Nistoriu - Filipestii de Padure
fr. Cedo - Nis
fr. Boban - Kladova
fr. Viorel Cruceru - Slatina
fr. Emanuel - Nis

fr. Dwayne Brown - Bucuresti

fr. Marian Jipa - Pitulicea

fr. Moise Silviu - Bratasanca

fr. Ion Vasile - Campina

fr. Branko - ZajecarBiserica Baptista din Bor
No comments: